Loading...

Om boken

Mitt intresse för forskningen inom celiakiområdet började då jag 2004 fick diagnosen celiaki (glutenintolerans). Detta i kombination med min utbildning inom kemi och mitt intresse för att baka och skriva resulterade i min recept- och kunskapsbok Glutenfritt – gott och enkelt.

Boken vänder sig till alla som är intresserade av celiaki och glutenfri bakning. Den beskriver på ett enkelt men ingående vis celiaki, gluten och skillnaden mellan att baka med och utan gluten. Här finns många värdefulla tips om bakning och förklarande information om en mängd olika ingredienser. Boken är fullmatad med recept på många olika sorters matbröd – från hönökakor och korvbröd till knäckebröd, kavring och surdegsbröd. Detta kompletteras med recept på kakor, bullar, kex, pajer, pizzor, våfflor och frukostflingor. Totalt innehåller boken cirka 70 recept.

Jag vill med min bok sprida både kunskap om celiaki och min bakglädje med filosofin att matbröd ska vara saftigt, gott och hållbart. Recepten i boken kan med lätthet följas även av personer, som i vanliga fall bakar med gluten. Min önskan är att boken ska vara till stor nytta och glädje för många personer. För det är enkelt att baka gott glutenfritt!

Samtidigt ger boken svar på många frågor om celiaki och glutenfri kost och kan användas som en handbok för alla som är intresserade av celiaki och glutenfri kost. Det är den bok jag önskar att jag själv hade haft i min hand när jag fick diagnosen celiaki.

Gå till bildgalleriet med bilder över bokens recept här »

Läs pressmeddelandet om boken här »

Läs något om vad som är sagt och skrivet om boken här »

Titel: Glutenfritt – gott och enkelt
Författare: Margareta Elding-Pontén
Fotograf: Hans Björck, https://hansbjorckphoto.blogg.se/
Förlag: 
Jure Förlag AB, Stockholm
ISBN: 
978-91-7223-867-1 (3:e upplagan)
Utgivningsdag:
2022-01-20 (3:e upplagan), 2021-02-25 (2:a upplagan), 2014-09-25 (1:a upplagan)

Dela gärna i sociala medier