Nu är det dags att fira!

Idag fick jag reda på att andraupplagan av Glutenfritt – gott och enkelt recenseras i BTJ-häftet nr 8, 2021 som kommer ut vecka 12-13. Lektör Birgitta Önnerfält har skrivit en underbar recension med helhetsbetyg 5 = Briljant – dvs högsta betyg!

Jag får inte dela recensionen i sin helhet, men några meningar kommer här:

En uppväxt med hembakat bröd gav Margareta Elding-Pontén ytterligare inspiration att börja experimentera för att få fram enkla, goda, hållbara och saftiga glutenfria bröd. Man kan lugnt säga att hon, med sin bakgrund av forskning inom området och sitt skrivintresse, har lyckats. Sjukdomen beskrivs ingående, med hänvisningar till webbplatser, liksom skillnaden mellan bakning med och utan gluten. Näringsvärden, jäsmedel, fiberinnehåll och många tips för bakningen ges.

… och …

Behöver det sägas att recepten i den gedigna boken är föredömligt uppställda och fotograferade?

… och …

I denna andra, omarbetade upplaga har texterna aktualiserats och anpassats till gällande riktlinjer angående celiaki. På slutet finns felsöknings- och omvandlingstabell, en omfattande ingrediensordlista med glutenfritt såväl som glutenhaltigt samt källhänvisningar.

Den andra upplagan av boken kom ut 25 februari 2021. (Vi missade att skicka in förstaupplagan av boken till BTJ för recension. Därför kan BTJ välja att recensera andraupplagan.)

Margareta Elding-Pontén, 19 mars 2021

Välkommen att följa mig på Facebook och Instagram!