Det är många som recenserat Lotta och Tarm-Ludde, och jag har inte hunnit dela alla här. Men Maria Wingsäters recension i tidskriften Bazar Masarin vill jag lyfta fram:

Bazar Masarin 2021:01 med fokus på faktaböcker för barn kom ut i juli 2021. Jag är strålande glad för Maria Wingsäters fina recension av Lotta och Tarm-Ludde! Speciellt glad är jag över att hon skriver att det är genialiskt att vädja till empati för Tarm-Ludde och hans familj. Det är ju precis det jag vill att barnen ska få med sig. Genom att vilja ta hand om sin egen Tarm-Ludde får barnen en egen drivkraft att äta glutenfri mat. Att Maria Wingsäters egna barn fick celiaki på 90-talet gör också att hon genom egna erfarenheter kan relatera till hur boken kan hjälpa barn med celiaki och deras familjer/omgivning. Därför blir jag rörd när hon önskar att hon haft Lotta och Tarm-Ludde som stöd på 90-talet.

Här är några citat från recensionen:

”I den här boken får vi en berättelse som är fullspäckad av fakta på ett lättillgängligt sätt.”

”Att vädja till empati för Tarm-Ludde och hans familj känns genialiskt”

”Jag skulle vilja säga grattis till de familjer som får hjälp av den här boken att hantera en celiaki-diagnos”

”Hela boken ger en familjär samhörighetskänsla för den som befinner sig i samma situation som Lottas familj, den är full av glada tillrop och omtanke.”

”Boken kommer göra nytta och glädja alla nya celiakister.”

Hela tidskriften finns att läsa här. Recensionen av Lotta och Tarm-Ludde finns på sidorna 125-128 (eller 134-137 i blädderversionen). Se bild-klippen nedan.

Margareta Elding-Pontén, 22 september 2021

Välkommen att följa mina sidor på Facebook och Instagram!

 

 

Klipp från Bazar Masarin juli 2021

 

Klipp från Bazar Masarin juli 2021