Från april till augusti har jag läst en internationell celiakikurs på distans. Föreläsarna kom från hela världen, och från Sverige föreläste professor och överläkare Jonas Ludvigsson.

Kursen var faktaspäckad och bestod av 55 föreläsningar, 75 vetenskapliga litteraturreferenser och 9 diagnostiska test. Att den egentligen främst var ämnad för läkare insåg jag först halvvägs in i kursen … 😉

I början av augusti tentade jag. Vilken urladdning! Jag är glad över att det gick bra. Men huvudsaken är att kursen var bra och att jag har lärt mig massor.

Det var också intressant att skillnader mellan olika länder belystes – bland annat när det gäller diagnos och behandling av celiaki och hur väl personer med celiaki följer den glutenfria kosten. Här ligger vi bra till i Sverige, vilket känns mycket bra.

Margareta Elding-Pontén, 3 september 2021

Välkommen att följa mig på Facebook och Instagram!

Glad efter tentamen!