I veckan fick jag beskedet att jag är en av två vinnare av Svenska Celiakiungdomsförbundets (SCUF:s) pris SCUF-gaffeln. SCUF meddelade att medlemmar och styrelse röstat fram mig för mitt “goda arbete för barn och unga med celiaki” och att jag tilldelas SCUF-gaffeln för mitt “stora engagemang att sprida information och kunskap om celiaki, bland annat genom min barnbok Lotta och Tarm-Ludde“. Därefter anlände en vacker blomsterbukett, och diplomet är nu på väg med posten.

Jag är verkligen både rörd, glad och tacksam. ❤️ SCUF-gaffeln är ett årligt pris som delas ut av SCUF. Vinnaren är en person, organisation eller ett företag som förbättrar situationen för personer med celiaki. Priset finns till för att uppmärksamma dem som gör ett bra arbete. Med SCUF-gaffeln vill SCUF visa sin uppskattning och inspirera andra att följa pristagarnas exempel. Så står det på SCUF:s hemsida.

Att få SCUF-gaffeln är väldigt stort för mig med min mission att sprida information om celiaki och glutenfritt. Nu är jag dessutom i mycket gott sällskap. Den andra vinnaren är Malvas glutenfria hantverksbageri som tilldelas SCUF-gaffeln för sitt “goda utbud av glutenfria bröd, bullar och kakor samt en säker hantering”. Fantastiskt! Grattis!

SCUF skriver vidare i sin motivering för årets två vinnare: ”Att ha celiaki kan ibland kännas tråkigt och lite begränsande ute i samhället. Årets vinnare av SCUF-gaffeln arbetar aktivt att förändra den inställningen och underlätta vardagen för barn och unga med celiaki.”

Stort tack, Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF! 🌷 Årets pris ger mig förnyad energi i mitt ibland helt ideella arbete med information kring celiaki och glutenfritt. Jag har så många idéer och tankar om vad jag mer vill göra, men det är svårt att få tiden att räcka till. Det mesta hamnar på hyllan i väntan på mer tid. Men att det jag ändå hinner med och gör trots allt märks och uppskattas på det här sättet, gör mig oändligt rörd, glad och tacksam. ❤️

Margareta Elding-Pontén, 3 juni 2022

Välkommen att följa mig på Facebook och Instagram!