Ibland hör bokens användare av sig. Här är ett av de mail, som då och då gör mig så glad…

Hejsan Margareta

Var och lyssnade på ditt föredrag i Borlänge för några veckor sedan. Köpte då också din bok Glutenfritt – gott och enkelt. Måste verkligen prisa denna bok, den bästa jag hittills har sett.

Jag har alltid bakat mitt eget matbröd, både innan och efter att jag fick min celiakidiagnos 1999. Jag har alltså lång erfarenhet och bakar många gånger på Kajsa Warg-vis, alltså lite som jag för dagen känner för. Använder mig av en sorts surdeg som bas och smaksätter lite olika. Men det är alltid roligt att få inspiration från andra håll och denna bok har jag fallit pladask inför. Recepten är lättbakade, ger saftiga bröd, är matiga och framför allt enormt goda.

Jag har hittills provat chiabullarna, nyponskalsbullarna, Gotlandslimpan och morotsbaguetterna. Alla med mycket lyckade resultat.

Och – semlorna är det absolut bästa receptet jag någonsin har bakat. När jag tog dem ur ugnen var de så lätta att jag nästan undrade om de var ihåliga, vilket givetvis inte var fallet.

Stort tack för denna bok!

Jag bugar och tackar för dessa fina ord! Att få inspirera till bakning och dela med mig av tips och råd var just min mission med boken. Boken är den bok jag själv hade velat ha när jag fick diagnosen celiaki och behövde nya recept och information om sjukdomen. Varje gång jag får positiv återkoppling, känner jag att min mission har lyckats. Det gör mig lycklig! Stort tack!

Margareta Elding-Pontén

Läs mer om boken här.

Pressbild Bokomslag
Foto: Hans Björck