Tisdagen den 19 september föreläser jag i Lund hos Lundabygdens Celiakiförening på temat Vardagen med celiaki: Glutenfri kost, valmöjligheter och praktiska tips. Föreläsningen är öppen för alla medlemmar i någon av Svenska Celiakiförbundets lokalföreningar i Skåne. Dock finns det ett begränsat antal platser, och föranmälan krävs senast den 8 september. Läs mer på Lundabygdens Celiakiförenings hemsida.

Så här står det i inbjudan:

Margareta Elding-Pontén, doktor i kemi, specialist på vetenskapsinformation och författare till boken Glutenfritt – gott och enkelt, ger en föreläsning om celiaki och den glutenfria kosten. Själv fick hon diagnosen celiaki i vuxen ålder och har ätit glutenfritt sedan år 2004.

Baserat på nyheter från forskare, råd från dietister och Margaretas egna erfarenheter tar föreläsningen upp de valmöjligheter, fällor och dilemman som en person med celiaki ställs inför idag samt vad man ska tänka på när man går över till glutenfri kost. Bland annat berättar Margareta om att äta glutenfritt på olika sätt och om samspelet mellan vad vi äter och tarmfloran. Hon tar upp märkning av glutenfria varor och hur man läser ingrediensförteckningar och förklarar vad som menas med naturligt glutenfritt, ren havre och spår av gluten. Utöver detta delar Margareta med sig av några enkla tips för att omvandla vanliga recept till glutenfria.

Varmt välkommen att anmäla dig enligt instruktionerna i länken här!
Margareta Elding-Pontén