I lördags föreläste jag i Uddevalla på titeln Tema glutenfritt med kemistens bästa baktips. Det blev en timme om celiaki, glutenfri kost och trenden glutenfritt och därefter en välbehövlig paus för att slutligen ge åhörarna en timmes inspiration till glutenfri bakning.

Jag vill rikta ett stort tack till både Celiakiföreningen i Uddevalla med omnejd, som tog initiativet och bjöd in mig, och till Bohusläns museum, som upplät sin fina föreläsningssal till detta och såg till att tekniken fungerade!

Att det kom närmre 100 personer gjorde mig riktigt rörd. Många var redan medlemmar i Celiakiföreningen i Uddevalla med omnejd, men ännu fler kom utifrån. Därför passade det bra att under den första timmen berätta om sjukdomen celiaki och att man bör testa sig för celiaki innan man helt går över till en glutenfri kost.

Stort tack för att ni lyssnade så intresserat under de två timmarna och för att ni ställde så många spännande och mycket relevanta frågor under tiden! Det gjorde att tiden flög fram och att det var roligt att prata för er.

Just när jag trodde att den sista frågan skulle komma, fick jag i stället ett tack som gjorde mig så lycklig:

”Jag har bakat glutenfritt i trettio år – och ändå har jag plockat upp många bra tips och mycket information att ta med mig hem.”

En annan kommentar kom efter föreläsningen. Jag förundras lite över den, eftersom jag i grund och botten är för blyg för att prata inför många och egentligen aldrig har tyckt om att stå på en scen…:

”Det bästa är nästan att du är dig själv när du föreläser.”

Det är nervöst och spännande att föreläsa. Man vet aldrig hur budskapet kommer att tas emot av åhörarna eller hur väl det går fram. Men att få dessa och många fler underbara kommentarer efteråt gör att jag gärna fortsätter. :-)

Vill fler ta del av någon av mina föreläsningar? Kontakta mig i så fall via e-post eller telefon. Mina kontaktdetaljer finns här. Det går också bra att skicka ett meddelande via min Facebooksida om celiaki och glutenfritt. Förslag på fler föreläsningsteman finns här.

Margareta Elding-Pontén, 14 september 2018

Välkommen att följa mig på Facebook, Instagram och Twitter!

Bakgrundsbilden på Pinnbröd under gräddning över öppen låga är från min bok “Glutenfritt – gott och enkelt” och tagen av Hans Björck.

#celiaki #glutenfritt #föreläsning #föredrag #glutenfribakning #glutenfrittgottochenkelt #autoimmunsjukdom #eldingponten