Tillsammans med en dietist träffade jag nyligen Celiakiarbetsgruppen inom Barnläkarföreningen. Att bli så väl emottagen och att få två timmars givande diskussion om glutenfri kost med åtta läkare lovar mycket gott inför framtiden. Mitt initiativ till enhetliga, nationella kostråd vid celiaki blommar och är på väg att bära frukt. ❤️

Duktiga och engagerade dietister nappade förra hösten på min idé om nationella kostråd vid celiaki, och vi skrev en debattartikel i Dietistaktuellt i november. Att även barn- och vuxenläkare inom celiaki blev intresserade, gjorde mig lycklig. De bad oss att utarbeta ett förslag som underlag för en diskussion.

På mötet nyligen presenterade vi vårt förslag, som togs emot mycket väl. Kommentarerna var enbart konstruktivt positiva.

Nu ser jag fram emot att arbeta vidare med förslaget och är mycket förhoppningsfull inför framtiden. Jag känner mig också oerhört priviligierad att få samarbeta med så fantastiska dietister och att få ett så fint gehör och en sådan god förståelse från läkarna. TACK!

Jag är lycklig över att mitt ideella arbete ser ut att kunna leda till den utdelning – med råge – för celiakipatienter, dietister och läkare som jag hoppades på när jag för ett år sedan fick och började bearbeta denna idé.

Enträgen vinner! 😉
Lycklig när ideellt arbete lönar sig!
Fortsättning följer…

Margareta Elding-Pontén, 4 oktober 2018

Välkommen att följa mig på Facebook, Instagram och Twitter!

#celiaki #kostråd #glutenfrikost #glutenfritt #ideelltarbete #eldingponten