För ett år sedan, på Bokmässan 2013, gick jag tvärt emot alla regler och pratade med förlagen om boken jag höll på med – min bok om celiaki och glutenfri bakning.

Nu, precis ett år senare, släpps min bok “Glutenfritt – gott och enkelt” på ett av förlagen som var intresserade. Den 25 september, samma dag som Bokmässan 2014 börjar, ges den ut på Jure förlag. ISBN: 978-91-7223-578-6.

Det har varit ett omtumlande år på många sätt. För bokens del har det inneburit finslipning av recepten, så att de inte ska gå att misslyckas med, komplettering och noggrann kontroll av faktatexterna, en genombakning av bokens alla recept inför fotograferingen och många korrekturläsningar. Tillsammans med bokens fotograf Hans Björck har jag valt ut foton till boken. Med bokens formgivare Tina Selander har jag diskuterat utformning, siduppslag och avstavningar. Under hela tiden har bokens förläggare Olle Hed varit mitt bollplank och ledsagat mig i hur en bokproduktion går till. Det har varit mycket lärorikt och roligt!

Min förhoppning är att boken kommer att vara till stor nytta och glädje för många personer – både för dem som har celiaki och för alla andra som är intresserade av att lära sig mer om celiaki och glutenfri bakning.

Jure förlag finns i monter B06:26 på Bokmässan i Göteborg den 25-28 september 2014. Välkomna!