Den 30 september höll jag en Inspirationsföreläsning om glutenfri bakning med kemistens bästa baktips i Lund för Lundabygdens Celiakiförening. Det var en mycket trevligt arrangerad kväll, där arrangörerna hade bakat Nyponskalsbröd, Apelsinmuffins och Havrekakor med smak av kokos från recepten i min bok Glutenfritt – gott och enkelt. Efteråt satt vi ner tillsammans och åt av detta. Att de hade bakat två varianter av bröden och muffinsen − det vill säga dels med Finax mjölmix (de röda paketen, som jag brukar använda) och dels med Finax naturligt glutenfria mjölmix (de orangea paketen) − var extra spännande. Gott var det också!

Att få föreläsa under en timmes tid för 46 intresserade personer, som då och då engagerat antecknade då jag delade ut tips, var mycket inspirerande. Vi sparade frågorna till sist, men en fråga dök ändå upp under föredraget
− Står det i boken?
Det var en relevant fråga och svaret var naturligtvis
− Ja!

Efter föreläsningen svarade jag på frågor från många intresserade och engagerade medlemmar. Det var mycket roligt! En del hade redan min bok hemma och brukade använda den. Många kom fram och tyckte att föreläsningen hade varit givande, vilket gjorde mig glad.

Efteråt fick jag reda på att det inte bara hade kommit medlemmar från Lundabygdens Celiakiförening utan också medlemmar från andra lokalavdelningar, som Österlen och Landskrona. Det var härligt att föredraget drog så mycket folk och verkade vara så uppskattat. Jag hoppas att jag lyckades förmedla min bakglädje och många värdefulla tips och mycket kunskap om glutenfri bakning.

Nu prunkar en fantastisk blomma här hemma. Tack, Lundabygdens Celiakiförening för en trevlig kväll!

Läs här vad Lundabygdens Celiakiförening skrev om föreläsningen efteråt.

Följ mig på Facebook.

Lund 20150930 b