Mums!

Mums! Små, enkla bröd bakade i burkugnen.

Jag gillar verkligen burkugnen! Den fungerar som en vanlig ugn, trots att den ställs ovanpå spisen. Egentligen heter den Omnia-ugn, men vi har alltid kallat den för burkugn och vi använder den i båten på gasolköket. Den ska gå att använda på en vanlig spisplatta också. Om man saknar ugn och kan stå ut med att det mesta får en sockerkaks-liknande form, är det ett utmärkt alternativ till en vanlig ugn.

I vår gör jag allt, som jag skulle ha gjort i en vanlig ugn. Jag gör paj, pizza, gratäng, bröd, ugnsbakad fisk med mera. För bake-off-bröd är den också helt suverän.

Idag blev det små, snabba bröd på det jag hittade i båtens skafferi – bakpulver i avsaknad av jäst, solrosfrön, rena havregryn, mjölmix, kummin, linfrön, fiberhusk, olivolja, salt och vatten.

Om jag har jäst bakar jag ut degen till ett större bröd och låter det jäsa och bakas till ett kransformat bröd i burkugnen.

Nybakat bröd i båten smakar ljuvligt!

Burkugnen (Omnia-ugnen)

Burkugnen (Omnia-ugnen)

Bröd före gräddning

Små, enkla bröd före gräddning

Bröd efter gräddning

Små, enkla bröd efter gräddning. De fick till och med en härlig skorpa.