Efter två dagars mässa sänker sig lugnet där jag far fram tvärs genom Sverige från öst till väst. I tågets tysta kupé hinner jag samla tankarna och reflektera över vad som har hänt. Det blev många möten – både med gamla och nya bekantskaper – och vart och ett har betytt mycket för mig.

Jag har hälsat på och kramat om vänner, som jag har mött på tidigare mässor och som jag är glad över att ha fått träffa igen.

Många nya bekantskaper har blivit nya vänner.

Med många personer har jag diskuterat celiaki och glutenfritt, och det gör mig alltid engagerat glad.

Goda vänner från sommarstället har dykt upp, eftersom där nu finns en flickvän med celiaki.

En del, som redan har boken, har gett sig tillkänna och kommit fram och berättat hur bra recepten fungerar och hur mycket de använder boken.

Några, som har hört mig föreläsa, har velat veta mer om mina andra föreläsningar.

En person har stoppat mig på min väg genom folkvimlet för att berätta att boken är den bästa receptbok hon har haft.

En annan person har bläddrat ovanligt länge i boken och sedan andäktigt lovordat hur estetiskt tilltalande den är.

Ytterligare en person har berömt det vackra språket i boken.

Vänner har kommit och hjälpt mig genom att avlösa mig en stund i montern.

Detta är bara en bråkdel av alla fantastiska möten jag har haft under mässan. På tågresan hem dyker de upp ur minnet ett efter ett. Tillsammans ger de mig så mycket positiv energi tillbaka. Trots att tiden inte riktigt räcker till ger de mig kanske kraften jag behöver för att fortsätta att sprida kunskap om celiaki och glutenfritt.

Tack till er alla för dessa fantastiska möten! Och tack för en fint arrangerad mässa, Mat för livet!

Margareta Elding-Pontén, 3 december 2016

boken-pa-mat-for-livet-2016-a

boken-pa-mat-for-livet-2016-c