Svenska Celiakiförbundets tidning CeliakiForum har precis vunnit Svenska Publishing-priset för bästa medlemstidning. Motiveringen lyder “För bra mix, noggrant utförd form och relevanta texter – fängslande“. Jenny Ryltenius, redaktör för tidningen, och Christina Ralsgård, generalsekreterare för Svenska Celiakiförbundet, tog emot priset i kväll.

Så här stod det i pressmeddelandet:

“Svenska Celiakiförbundets tidning CeliakiForum har vunnit Svenska Publishing-priset 2015 i kategorin medlemstidningar.

– Det här är resultatet av en strategisk satsning från förbundets sida. Att våra medlemmar ska få en högkvalitativ tidning har varit viktigt för mig, säger generalsekreterare Christina Ralsgård.

Publishingpriset delas ut årligen för “lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation”. Årets vinnare utsågs av en jury och prisutdelningen ägde rum på måndagskvällen i Stockholm. Juryns motivering löd: “För bra mix, noggrant utförd form och relevanta texter – fängslande.”

– Jag är förstås väldigt stolt. Men mest glädjer jag mig åt att medlemmarna får en bra tidning med en mix av vetenskap, nyheter, reportage och expertsvar, säger CeliakiForums chefredaktör Jenny Ryltenius.

Svenska Celiakiförbundets medlemstidning fick vid årsskiftet nytt namn och ny formgivning. Det är The Factory of Design som formger tidningen.

Celiakiforum utkommer 4 gånger per år, med en upplaga på ca 19 000 exemplar.”

Tidningen går ut till alla som är medlemmar i Svenska Celiakiförbundet. Läs mer om tidningen här.

CeliakiForum 3 nummer 2015