Allt fler väljer idag att äta glutenfritt. Det senaste året har varje hälsotidning skrivit om gluten. Affärerna ger de glutenfria varorna allt större utrymme. På bara några år har gluten, celiaki och glutenfria produkter hamnat i rampljuset. Hur gick det till?

Vad är egentligen gluten, och vad innebär den glutenfria kosten? Hur tolkar man märkningen ”glutenfri”? Vad är celiaki, och vem kan få sjukdomen? Hur vet man att man har celiaki, och varför är sjukdomen så viktig att upptäcka? Är det någon skillnad mellan att undvika gluten för att man har celiaki och för att man följer trenden glutenfritt?

Välkomna till min föreläsning tisdagen den 24 maj hos Göteborgskretsen inom Svenska Kemisamfundet!

Föreläsningen är öppen för allmänheten, men föranmälan krävs på grund av begränsat antal platser.

Anmälan görs senast den 18 maj per mail till caroline.jonsson@chem.gu.se.

Läs mer i inbjudan här i pdf-format. Skicka gärna vidare till intresserade personer.

Se även information på Göteborgskretsens hemsida.

Vetestån 6 nedladdad 1.33