Alla medlemmar i Svenska Celiakiförbundet kan nu ställa frågor till dietisten Emelie Andersson. Läs mer om den nya tjänsten här. Så här skriver Emelie:

”Emelie heter jag och är legitimerad dietist. Om ni har kostfrågor som rör celiaki, laktosintolerans, mjölk- och sojaproteinallergi är ni välkomna att kontakta mig med era frågor. Jag har varit dietist sedan 2010 och jobbar nu på Skånes universitetssjukhus i Lund. På fritiden är jag aktiv i styrelsen i celiakiföreningen i Skåne län. Då min man har celiaki har jag själv god erfarenhet av att äta och laga glutenfritt. Jag hoppas att vi hörs framöver och ser fram emot att svara på era frågor!”

Ett medlemskap i Svenska Celiakiförbundet kostar för övrigt bara 250 kr/år. Läs mer om medlemskapet här.

Även SCUF (Svenska Celiakiungdomsförbundet) har en dietist, Ylva Törner, som svarar på frågor. Läs mer om den tjänsten här. Så här skriver Ylva Törner:

“Jag jobbar som dietist inom primärvården i Stockholm och träffar många barn och ungdomar med celiaki. Jag har själv celiaki och har tidigare varit engagerad i SCUF:s förbundsstyrelse samt jobbat för SCUF som utbildningssamordnare.”