Igår pratade jag om celiaki och trenden glutenfritt för en stor skara åhörare i Göteborg. Det var Göteborgskretsen inom Svenska Kemisamfundet som hade bjudit in mig att föreläsa. Föreläsningen var fri för allmänheten, och det kom därför även många icke-kemister för att lyssna. Intresset var stort med många frågor både under och efter föredraget, vilket var roligt. Det märks att trenden glutenfritt är uppmärksammad och att det finns ett stort behov av att få svar på frågor. Just detta var anledningen till mitt val av tema och fokus för föreläsningen. Min ambition är att reda ut och skilja på begreppen, som ofta blandas ihop i samband med trenden glutenfritt.

Före föreläsningen bjöd Göteborgskretsen på fika. Till det hade jag bakat Morotsbaguetter ur min bok Glutenfritt – gott och enkelt. De, som äter vanlig kost, provade av nyfikenhet och blev förvånade över hur goda de är (“godare än vanligt bröd”). De, som äter glutenfritt, blev lyckliga över nybakat bröd och glatt överraskade av smak och konsistens (“oj, vad gott”).

Tack, Göteborgskretsen, för att jag fick komma till er och föreläsa! Det var riktigt roligt!

Ni, som missade föredraget, kan kontakta mig för planering av fler föreläsningar – antingen i Göteborg eller på andra ställen i landet.

Följ mig på Facebook.

Titelblad