Jag vill tipsa om att barnläkaren och professorn Jonas Ludvigsson och Svenska Celiakiförbundets generalsekreterare Christina Ralsgård pratar på Bokmässans scen Hälsa & Livsstil i E-hallen torsdagen den 22 september kl. 15:30 – 15:50. Titeln är Gluten – ett vítt gift? och så här beskriver Bokmässan programpunkten:

I dag finns en utbredd uppfattning om att det är hälsosamt att äta glutenfritt. Samtidigt är det många med celiaki (s k glutenintolerans) som inte fått diagnos och därför inte är medvetna om att de lever med en kronisk sjukdom. Är glutenfritt nyttigt? Och hur vet man egentligen om man tål gluten eller inte? Jonas Ludvigsson, barnläkare i Örebro och professor på Karolinska Institutet, i ett samtal med Christina Ralsgård, generalsekreterare Svenska Celiakiförbundet, om vad vetenskapen säger i detta omdebatterade ämne.

Jag kommer att vara där för att lyssna. Kommer du?

Här är länken till programpunkten hos Bokmässan.

Gluten - ett vitt gift