Idag hölls Livsmedelsverkets årliga Måltidsdag. Den handlar om måltider i förskola, skola, vård och omsorg och vänder sig till branschfolk – som måltidschefer, köksansvariga och kockar. De har under dagen kunnat gå på föreläsningar och seminarier för att få råd och kunskap inom området. Risker respektive nytta med maten har avhandlats med hjälp av Livsmedelsverkets experter inom toxikologi, mikrobiologi och nutrition. Säker och näringsriktig mat för personer med allergi, celiaki och annan överkänslighet har också tagits upp. Många kommuner brottas med frågor om hur man bäst möter individuella önskemål om specialkost och dieter. Att maten ska vara säker för alla är viktigt.

Svenska Celiakiförbundet var på plats med generalsekreterare Christina Ralsgård och ombudsman Anna Maria Schröder. Läs mer här.

Här är Livsmedelsverkets information om dagen.